İTİCİ GÜÇ İLE ÇEKİCİ GÜCÜN ELİNDEDİR
Kendine ve hayatına olumlu, güzel birşeyler yaptığını düşündüğün zaman, çevrenle ilgilenmeye ve seni yönlendiren olayların içerisinde bulursun kendini. Aslında sen bir şey yapmadan onların seni bulmasına şaşırmamalı. Değişimi içerden başlatırız tıpkı kaleyi içerden keşfetmek gibi. Dışa yansırken geri yansıması ile mücadeleye gireriz. Çekim gücümüzle başa çıkmak, olanı olması gerektiği şekilde kabullenme gerçeği ile yüzleşerek silkeleniriz.
“Ben değiştiysem sen de değişebilirsin” düşünceleri zihnimizde gelişir. Insanlara ve topluma bir şeyler yapmak, katkı olabilmek için neler mümkündür diye düşünürüz. Daha geniş açıdan olaylara bakmak ve toplum genelini izlerken yüksekten empati kurabilmek gerekir. Ben bunu yaparken sen neden yapamayasın? Sen yaparken ben neden yapamayım deriz demsine de çark bu şekilde devam ederken bir birimizle kavga etmeden, mücadeleye girmeden bunu halletmeli.
Küçük bir adadayız. Toplumun içerisinde hayatta kalmak, ayakta dim dik dururken başarılı olmak, mutluluğu yakalamak ve dahası tüm geçmişle geleceği bir arada tutan ilişkilerimize yönlenebilmek önemlidir. Dışardan hiç bir olumsuz etkileşime maruz kalmadan yaşamasını bilmek gerekir.
Ama nasıl?
Kıskançlık ve içindeki düşmanla birlik içinde olmadan bunu yapabilmek gerçekten de olması gerekenlerin üstesinden nasıl gelebileceğimizi bize yansıtan hikayeleri gözlemlemek gerekir. Farkındalık buradada devreye girerken tüm yaşamı yaratarak yaşarken, hangi yaşamla şimdimize katkı koyduğumuzu anlamaya çalışırız.
Kimse kendini kendi dilinden deşifre etmek istemez. Sevmez, kabullenmez ve onaylamaz. Ama herkesin kendi hayatında olmasını tercih ettikleri ile yürüttüğü yolu dikenli ise buna sebep yinede kendidir.
Yaşantımızı toparlayacak olursak, hikayelerimizden başlamalıyız. Hayatın yansımaları bize aynalık yaparken göremediklerimize bizi uyandırdıkça sürekli tekrarlanan benzer hikayeler ipuçları vermektedir. Hikayelerde hangi zamanda nasıl taleplerde bulunduğunu sorgula. Şimdi şu anda seni kendi içinden, dilinden, kopartıp çekip çıkartan düşünceni yokla. Saklı ve gizemli olan tekrar eden benzer senaryolarında gün yüzüne çıkarken değişmeye başlar.
Işık olmak aydınlığa giden yolda ilerlerken dışardan yansıyan karanlığı nötürlemek gereklidir. Bunu gerçekte isterken izin verdiğin kadarını alırsın ve uygularsın.
Hiç bir şey gizli sklı kalmaz. Sen değişime hazır olmadıkça o orada öylece kalacak.
Insanlar ve ilişkilere yönelirken her birimizi bir birinden ayırt eden iki farklı özellik vardır. 1. iyilik doğruluk güzelliktir. 2. kötülük, nefreklik, kıskançlık vs… dir. Hangi tarafta olmak istediğini bilir biri olmak gerçekten de deneyimlediğin yaşanmışlıklarla sürekli iyimser görünerek kötülüğü simgeleyenlere ne demeli. Iki yüzlü, yalancı, gibi…
insanlarla olan ilişkilerde kimseye kendinden fazla güvenmemeyi bileceksin. Sana seni anlatan hayat hikayelerinden çekip çıkartacağın kendinsin. Bende senin gibiyim der ve bu düşüncelere sahip olursan o zaman kendini o na kodlarsın.
Yaşamaya mahkum ettiğimiz kendimizi görmeyi seçelim. Olmak istediğin ve olmayı tercih etmediğin her ne ise düşüncelerinde taleplerini dile getirmek, toparlamak gerekir.
Değişmesi gereken değiştiremediklerinden kendini soyutlamaktır.
Farkındalığını kabul ederken onayladığın hatta kendi değişiminle deşifre ettiğin hikayendeki kimliğini gözlemleyebilmendir. Kim olursak olalım insan olma yolculuğumuzda sağlık, sıhat, huzur, sevinç, sevgi aşk başarı en zor ama en keyifli yaşama sanatımızdır.
Elimizdeki anahtar kabuğumuza geri girecek kadar esnek olarak bize verildi. Ya öyle ya böyle diye düşünmek gereksiz dir. Sanatsal eğilimlerimizi gözlemledikçe içerden dışarıya itici gücü kabullendiğimizi farkettikçe geri yansıyan her bir nedeni ondan daha iyi bir şekilde almayı kabullenmek gerekir. Daha iyisi olmazsa yaşamanın ne kadarını tercihlerimiz olarak kabul edebiliriz.
Zamanla deşifre edilebilir ama bunu bırakabileceğimizin bilincinde oluncaya dek sürekli itici güç ile izlediğimiz yaşam yollarımızda karşı karşıya kalmak istemediklerimize ev sahipliğide yapmayız.
NUMEROLOG:
Müjde Şener
1.8.2019
39/12/3
HABERAL KIBRISLI GAZETESİ
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder